The importance

Els espanyols tenen el pitjor nivell d'anglès d'Europa, segons un estudi

Espanya està a la cua, per davant de russos i turcs. Malgrat que 8 de cada 10 demandes de feina exigeixen parlar la llengua de Shakespeare, la situació només millora lentament

elPeriodico.cat - 19 de gener de 2012

Parlar anglès és cada vegada més una exigència laboral i una necessitat vital per als ciutadans del món. En vuit de cada 10 demandes d'ocupació a Espanya s'exigeix el coneixement de la llengua de Shakespeare, però el cert és que continua sent l'assignatura pendent dels espanyols. Només per davant de russos i turcs, els espanyols són els europeus amb pitjor anglès, pràcticament igualats amb els italians en un nivell baix de coneixements. Els països nòrdics, amb un nivell molt alt, encapçalen una llista de quaranta-quatre països d'Europa, Àsia i Iberoamèrica els habitants dels quals han efectuat el 2011 les proves de la companyia Education First (EF) per internet.

Espanya ocupa el lloc vint-i-quatrè de la llista i l'antepenúltim lloc si es tenen en compte només els 19 països europeus de la mostra, per darrere de Polònia, Portugal o França, que tenen un nivell mitjà. Sobre les causes d'aquest retard, la directora d'EF a Madrid, Virgina Molet, ha explicat a Efe que, a part del "problema de base" d'una fonètica diferent entre l'espanyol i l'anglès, l'educació no li va atorgar a aquesta llengua la importància suficient en el passat. Hauran de passar anys encara, ha indicat, perquè l'impuls que l'aprenentatge de l'anglès ha tingut en els últimes temps tingui resultats en la formació de les noves generacions de professionals.

CULTURA MULTILINGÜE I VOCACIÓ INTERNACIONAL
Avançar l'edat de començament de l'aprenentatge, matisa l'informe, no serà suficient per augmentar el nivell, ja que la qualitat del professorat, els materials i mètodes didàctics i el nombre d'hores són factors "molt més importants". A més, ha afegit Molet, es fa necessària una cultura multilingüe i una vocació internacional que afavoreixin l'ús de l'anglès en la vida diària, per exemple amb la lectura de premsa i pel•lícules i programes de televisió en versió original o estades a l'estranger. A més, els països on les exportacions no representen un gran paper en l'economia tendeixen a tenir un baix nivell d'anglès, cosa que disminueix els al•licients per dominar-lo. Això, al seu torn, fa disminuir les possibilitats de participar en l'economia mundial, entre altres anàlisis de l'estudi d'Education First, dedicada a l'aprenentatge d'idiomes a l'estranger.